Asigurarea riscului de neplata a creditelor comerciale interne

Asigurarea riscului de neplata a creditelor comerciale interne

Este o polita oferita companiilor pentru acoperirea riscului de a nu incasa valoarea unui contract comercial in cazul in care partenerul lui intern nu plateste la termenul convenit in contract sau intra in insolventa/faliment/reorganizare/judiciara.

Care sunt riscurile acoperite?

Prin acest produs este acoperit riscul de neplata in cazul in care cumparatorul nu isi achita, la scadentele stabilite, contravaloarea livrarilor efectuate prin contractul comercial.

Polita acopera riscul comercial, in perioadele de pre si post-livrare.

Care este procentul asigurat?

De regula se asigura un procentaj din limita de credit acordata unui cumparator, care sa se suprapuna cu valoarea creantelor pe care furnizorul le are de incasat de la clientul sau.

Care e perioada asigurata?

Asigurarea riscului de neplata a creditelor interne se poate incheia pentru o perioada de 1 an cu posibilitatea prelungirii acesteia pe perioade succesive de 1 an.

Tipuri de asigurări a riscului de neplata la intern (credite interne)

Produsele EximAsig ofera protectie financiara complexa impotriva riscului de neplata. Acestea includ protectie impotriva insolventei clientului si a intarzierilor la plata.

Polita poate fi emisa:

  • pentru cifra de afaceri la intern, care acopera riscul de neplata al tuturor clientilor interni ai asiguratului;
  • pentru perioada de pre si post-livrare, ca o extindere a politei de baza, acoperind furnizorul pentru riscurile la care poate fi expus de la preluarea scrisa a comenzii pana la livrarea acesteia.

Cat costa polita de asigurare?

Prima de asigurare se stabileste in functie de cifra de afaceri, de numarul de clienti pentru care se solicita asigurarea si bonitatea acestora, termenul mediu de incasare a creantelor, istoricul creantelor neachitate al companiei, etc.