EximAsig Romania si-a extins activitatea pe 2 noi clase de asigurari

EximAsig Romania si-a extins activitatea pe 2 noi clase de asigurari

Bucuresti, 20 iunie 2012 – Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig Romania), al carei actionar majoritar este EximBank, a primit din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) autorizarea pentru practicarea a doua noi clase de asigurari.

Incepand cu data de 6 iunie 2012, Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania poate subscrie riscuri din urmatoarele clase de asigurari:

– Asigurari de mijloace de transport aerian (incluzand si riscuri de natura catastrofica);
– Asigurari de raspundere civila pentru mijloace de transport aerian.

“Autorizarea pentru subscrierea riscurilor din clasele de asigurari de mijloace de transport aerian se inscrie in viziunea strategica de continuare a dezvoltarii companiei. Pana in prezent am reusit sa ne impunem pe piata de asigurari de garantii, iar datorita extinderii din anul trecut a licentelor de subscriere ne-am largit portofoliul cu clienti de dimensiuni mari din domeniul constructiilor civile si industriale, al industriei petroliere, retail sau al operatorilor portuari”, a declarat Radu Frincu, presedinte al directoratului societatii.

Autorizata initial pentru asigurari de credite si de garantii, Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania a ajuns ca, in mai putin de 2 ani de la incepere activitatii, sa fie licentiata pentru practicarea a 10 clase de asigurari si sa detina in portofoliu 30 de produse aferente acestor clase, printre care asigurarile de bunuri, echipamente si utilaje, asigurari de raspundere civila si profesionala, CARGO, si bineinteles, asigurari de credite si asigurari de garantii (pentru participarea la licitatii, de buna executie a contractului sau de mentenanta), etc.

Compania a inregistrat la 31.12.2011 un volum de prime brute subscrise de 8.484.688 lei si o cota de piata de 5,67% pe segmentul asigurarilor de garantii.
“Asigurarile mijloacelor de transport aerian reprezinta un tip de business specializat, de aceea aceasta cea mai recenta actiune a noastra se doreste a fi un semnal al unei companii solide, cu parteneri internationali puternici pe partea de reasigurare, care va aborda si acest segment de nisa in vederea castigarii unui portofoliu” a mai adaugat Radu Frincu.

Produsele EximAsig Romania se adreseaza companiilor care activeaza in domeniul productiei de bunuri si industriale, transporturilor rutiere, navale, aeriene, prestarilor de servicii, constructiilor, exportatorilor, si celor din industria IT.

Serviciul Marketing si Comunicare
Tel: 021.211.06.50
Fax: 021.211.06.57
E-mail: pr@eximasig.ro