EximAsig România a subscris prime de peste 8 milioane lei în anul 2011

EximAsig România a subscris prime de peste 8 milioane lei în anul 2011

Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig Romania), al carei actionar majoritar este EximBank, a inregistrat in anul 2011, conform datelor auditate, un volum de prime brute subscrise de 8.484.688 lei (aproximativ 2 milioane de euro), comparativ cu anul 2010, cand a subscris 429.605 lei. De asemenea, societatea a raportat la 31 decembrie 2011 un grad de solvabilitate de 22,14, iar raportul dintre marja de solvabilitate disponibila si fondul de siguranta era de 1,35.

Autorizata in august 2010 pentru practicarea asigurarilor de credite si garantii, compania si-a extins activitatea pe parcursul anului 2011 prin obtinerea autorizatiei de practicare a altor 6 clase de asigurari si anume: asigurari de incendiu si calamitati naturale, asigurari de daune la proprietati, asigurari de raspunderi civile, asigurari de accidente, asigurari de bunuri in tranzit (CARGO) si asigurari de pierderi financiare.

Astfel, la finele anului 2011, asigurarile de garantii detineau cea mai mare pondere in total portofoliu, respectiv 70%, urmate de asigurarile de bunuri cu 14% si asigurarile de credite cu 13%. Procente mai moderate apartineau asigurarilor de raspunderi civile (2%) si asigurarilor CARGO (1,5%).

Cota de piata, pe segmentul asigurarilor de garantii, a fost de 5,67%, fata de 0,59% in 2010, EximAsig Romania ocupand locul 3 in clasamentul societatilor de asigurare care activeaza pe piata de asigurari de garantii.

“Evolutia pozitiva pe care a cunoscut-o EximAsig Romania ne arata ca exista numerosi clienti pentru produsele noastre, care inteleg beneficiile asigurarilor si pentru care vom continua sa furnizam servicii de asigurari de inalta calitate. Obiectivul nostru pentru perioada imediat urmatoare il reprezinta consolidarea pozitiei pe care am castigat-o si dezvoltarea portofoliului de produse pe care il oferim prin crearea de pachete de asigurari care sa poata fi utilizate in scopul unei protectii complete” a declarat Radu Frincu, presedinte al directoratului EximAsig Romania.

EximAsig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a celorlalte tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, CARGO, accidente, s.a) al carui scop il reprezinta protectia mediului de afaceri romanesc, atat pentru operatiunile de export, cat si pentru operatiunile comerciale interne. Produsele companiei se adreseaza societatilor care activeaza in domeniul productiei de bunuri, transporturilor, prestarilor de servicii, constructiilor, exportatorilor si celor din industria IT.

Serviciul Marketing si Comunicare
Tel: 021.211.06.50. Fax: 021.211.06.57 e-mail: pr@eximasig.ro