Asigurarea de garantie pentru participarea la licitatii ajuta la evitarea blocajelor de cash flow

Asigurarea de garantie pentru participarea la licitatii ajuta la evitarea blocajelor de cash flow

Asigurarea de garantie pentru participarea la licitatii permite posesorului ei o mai mare lejeritate a lichiditatilor sale prin faptul ca binecunoscuta garantie clasica cu bani ( cash collateral) este inlocuita de polita de asigurare emisa de EximAsig Romania.

Polita certifica faptul ca, in cazul in care Asiguratul, in calitatea sa de Ofertant in cadrul licitatiei, isi retrage oferta in perioada de valabilitate a acesteia sau castiga licitatia, dar nu semneaza contractul in termenul prevazut sau nu constituie garantiile pentru executia contractului in termenul prevazut sau depune contestatie la CNSC si aceasta este respinsa, EximAsig Romania va efectua plata unei despabugiri catre beneficiarul licitatiei. De cele mai multe ori Beneficiarul este o autoritate publica, organizatorare a licitatiei.

Asigurarea de garantie de participare la licitatii de la EximAsig Romania este recunoscuta de autoritatile publice drept instrument valabil de garantare, acceptat in caietele de sarcini pentru atribuirea contractelor de achizitii publice.

De cele mai multe ori, companiile care utilizeaza o astfel de polita de asigurare activeaza in domeniul constructiilor de drumuri si autostrazi, al constructiilor civile si industriale, al constructiilor hidrotehnice, in consultanta, management, comert, transport.